DISTRIBUIȚI

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că în spitalele din București au ajuns 41 de persoane, unele dintre acestea prezentându-se cu mijloace proprii la unitățile medicale, însă cele mai multe au fost aduse cu ambulanțele SMURD și SABIF.

11 victime ale incendiului din Bamboo au fost depistate cu intoxicare și hipotermie până în prezent, informează reprezentanții ISU București.

Medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat sâmbătă că în urma incendiului de la clubul Bamboo nu sunt persoane cu arsuri, însă au fost persoane expuse la fum, una singură fiind în stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Potrivit medicului, alte două persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezintă fracturi care urmare a faptului că au sărit de la etaj.

Bogdan Oprița a adăugat că persoanele care au fost transportate la spitalele bucureștene prezentau expunere la fum și hipotermie.

Ministerului Afacerilor Interne a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, potrivit ISU București.

În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă, referitor la posibilitatea că s-a fumat în interiorul Clubului Bamboo înainte de incendiu, că o astfel de speculație trebuie verificată temeinic și că în acest moment nu se poate pronunța în această privință.

El a mai precizat că, la momentul sosirii primelor echipajel ISU la fața locului, procedura de evacuare era condusă de staff-ul administrativ al clubului.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pentru acest caz pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Foto: Agerpres 

Discuții

comments