DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județul Constanța a efectuat în ultimele 24 de ore mai multe controale în cluburi și discoteci.

Controalele au avut loc cu precădere pe timpul nopții, după ora 23:00, iar pompierii au avut parte și de sprijinul polițiștilor și jandarmilor.

Astfel, în acest interval s-au executat controale în patru cluburi, unde au fost constatate în total 32 de deficienţe privind securitatea în caz de incendiu.

În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale (23 avertismente şi 8 amenzi), în cuantum de 18.000 lei.

Potrivit unui comunicat al ISU Dobrogea, cele patru cluburi controlate nu aveau autorizație de securitate în caz de incendiu.

Principalele nereguli au constat în:

– instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător,
– deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate,
– neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor,
– neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor,
– neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă,
– neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu,
– neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

De asemenea, s-au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat opt acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-şi petreacă timpul liber în astfel de locaţii, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate de incendiu;
– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Discuții

comments