DISTRIBUIȚI

În urma notificării transmise de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa privind confirmarea a încă patru noi cazuri de Influență Aviară (Gripă Aviară), la cadavre de păsări sălbatice, identificate în zona Portului Mangalia și Eforie Sud – Zona Dig, pentru împiedicarea răspândirii acestei boli către efectivele de păsări domestice și pentru a reduce gravitatea efectelor economice generate de evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru, prin Ordinul Prefectului județului Constanța a fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

În zona de control sanitar – veterinar sunt cuprinse următoarele locații:

Constanța, Mamaia, Palazu Mare, Lazu, Agigea, Cumpăna, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costinesti, Schitu, Mangalia, Olimp, Nepun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Vanatori, Arsa, Hagieni, Limanu, 2 Mai, Vama Veche.

În acest sens, au fost activate Unitățile Locale de Sprijin constituite la nivelul autorității publice locale Constanța, Agigea, Albești, Costinești, Cumpăna, Eforie, Limanu, Mangalia, Pecineaga, Techirghiol și Tuzla, care vor dispune măsurile necesare pentru popularizarea și informarea deținătorilor de păsări asupra măsurilor care se aplică în zona control sanitar – veterinar.

La nivelul D.S.V.S.A. Constanța a fost instituit serviciul de permanență, iar în situația în care vor fi semnalate evenimente de acest tip, un medic veterinar se va deplasa cu autolaboratorul, pentru ridicarea oricăror cadavre de păsări (sălbatice sau domestice), în vederea efectuarării de analize în laboratorul specializat.

În continuare, DSVSA Constanța va notifica Instituția Prefectului – Județul Constanța asupra oricărei modificări a situației existente privind evoluția acestei boli pe teritoriul județului nostru.

Discuții

comments