DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru timișorenii, orădenii, clujenii și ieșenii, care anul acesta vor să-și petreacă vacanțele de 1 Mai sau de vară pe litoralul românesc. Ei nu vor mai pierde câte 10 – 12 ore pe drum pentru a ajunge la mare, ci vor putea ajunge la destinație cu avionul.

Un important operator privat de curse aeriene din România va lansa, de la finalul lunii aprilie, zboruri dinspre Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Iași către Constanța. Informația a fost confirmată pentru Radio Vacanța de purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“, Adrian Jiga.

Acesta a ținut să precizeze că nu este neapărat vorba de curse low-cost, așa cum s-a vehiculat informația.

Potrivit Digi24, prețul biletelor va porni de la 90 de lei, iar zborurile vor fi lansate abia în apropiere minivacanței de 1 Mai. Astfel, turiștii care se vor îmbarca de pe aeroporturile din Oradea, Cluj, Timișoara sau Iași, vor petrece pe drum în jur de 1 oră și jumătate până pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, aflat la mică distanță de Constanța și de stațiunea Mamaia.
Timpul de deplasare va fi net scurtat, dacă ținem cont că un drum de la Cluj la Constanța durează, cu mașina, chiar și 12 ore.

În plus, afirmă jurnaliștii Digi24, turiștii și cei care vor călători în scop de afaceri vor face și economie, pentru că aceeași rută ajunge să coste cu mașina chiar și peste 500 de lei, dacă ne gândim la carburantul consumat.

Frecvența zborurilor nu va fi la început foarte mare. Zborurile din Iași și Oradea vor fi săptămânale, iar cele din Cluj-Napoca și Timișoara vor fi programate de două ori pe săptămână.

Discuții

comments