DISTRIBUIȚI

De miercuri, 1 februarie, ghişeul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa din incinta Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, de pe bulevardul Mamaia nr. 86, nu va mai funcţiona.

„Măsura vine ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Legii nr. 1/2017, cu privire la eliminarea unor taxe, printre care şi cele încasate la nivelul SPIT taxă privind furnizarea unor date din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor. Având în vedere taxele anulate, cât şi faptul că ghişeul a fost deschis tocmai pentru a veni în sprijinul contribuabililor care se adresau Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, s-a constatat că nu mai este necesară menţinerea acestuia”, explică directorul executiv al SPIT, Virginia Uzun.

Conform prevederilor Legii nr. 1 din 2017, a fost anulată taxa de preschimbare acte de identitate, precum şi înscrierea menţiunilor privind schimbarea domiciliului sau reşedinţei cetăţenilor români, taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, taxa de examinare persoane cărora le-a fost anulat permisul de conducere, taxa de înmatriculare permanent sau termporar pentru autovehicule, remorci, taxa de autorizare a circulaţiei pentru probe a autovehiculelor şi remorcilor şi taxa de autorizare provizorie a circulaţiei autovehiculelor şi remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar.

Discuții

comments