DISTRIBUIȚI
Romania's Simona Halep hits a return against Belgium's Yanina Wickmayer during their women's singles match on day seven of the 2015 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2015. AFP PHOTO / MAL FAIRCLOUGH -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a retras de la turneul de categorie Premier de la Sankt Petersburg, unde urma să joace contra rusoaicei Natalia Vihlianţeva, locul 115 WTA, în sferturile de finală.

Site-ul oficial al competiţiei a anunţat retragerea lui Halep, subliniind că aceasta a fost cauzată de o accidentare la un genunchi. Decizia este una surprinzătoare, mai ales că jucătoarea noastră s-a simţit excelent în primul meci cu Ana Konjuh, câştigat la Sankt Petersburg cu 6-4, 7-6 (4) și nu a acuzat dureri.

„Am avut probleme cu genunchiul, de la Singapore. Acolo am avut cele mai mari dureri. Au urmat câteva săptămâni libere, în care m-am tratat. În perioada de pregătire m-am antrenat puternic şi nu am simţit durerea. Când am revenit la meciurile oficiale, a reapărut durerea şi nu am putut juca la nivelul meu cel mai bun. A trebuit să iau o pauză după Australian Open. Acasă am avut parte de un tratament. Acum, mă simt bine. Am zece zile de antrenament în spate. Totul este bine. Sper să joc la nivelul cel mai bun. Suprafaţa este bună, îmi place”, spunea Simona, înaintea primului meci de la Sankt Petersburg.

Exceptată de la primul tur, Halep a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-6 (2), pe croata Ana Konjuh, locul 39 WTA, califcându-se în sferturi.

La rândul ei, Vihlianţeva, beneficiară a unui wild card, a ajuns în aceeaşi fază după ce a trecut, tot miercuri, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, de compatrioata ei Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 8.

Discuții

comments