DISTRIBUIȚI

Executivul României, reunit astăzi în ședință de urgență, a aprobat o nouă ordonanță de urgență prin care abrogă îndelung contestata OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

Noul act normativ va intra în vigoare odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

UPDATE
Guvernul României a transmis astăzi un comunicat oficial cu privire la ședința care a avut loc astăzi, în regim de urgență, pentru abrogarea OUG 13/2017.

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.

Citește și…
Judecătorul Ciprian Coadă explică modul prin care Guvernul poate renunța la Ordonanța care a revoltat România

Discuții

comments