DISTRIBUIȚI

Se dă startul propunerilor culturale pentru anul omagial „Ovidius-2060 de ani de la naștere şi 2000 de ani de la moarte“.

În acest an, 2017, Primăria Constanţa va aloca un buget generos pentru manifestările dedicate poetului latin din cetatea Tomisului. Instituţiile de cultură și organizaţiile neguvernamentale au posibilitatea de a concepe şi transmite către administraţia locală proiecte dedicate acestui excepţional eveniment.

În această seară, în cadrul emisiunii „Stil de viață”, de la ora 18:05, la Radio Constanța discutăm despre evenimentele culturale constănțene ale anului 2017. Invitatul Stelianei Bajdechi este Mihai Petre, consilier personal al Primarului Constanței, Decebal Făgădău.

Ne puteţi recepţiona pe frecvențele Radio Constanța 100,1 FM sau 90,8 FM – Constanța; 93 FM – Tulcea sau 106,2 FM – Sulina.

De asemenea, puteţi asculta acest dialog şi online accesând secțiunea ASCULTĂ LIVE de pe site-ul Radio Constanța.

Poetul roman Publius Ovidius Naso s-a născut la 20 martie, în anul 43 î.Hr., la Sulmo, azi Sulmona, provincia Aquila. S-a stins din viaţă în anul 17, fiind exilat la Tomis, azi oraşul Constanța.

Datorită perfecțiunii formale a stilului, umorului fin și fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alături de Horațiu și Virgiliu.

Discuții

comments