DISTRIBUIȚI

Un consilier local din Constanţa propune ca bisericile construite pe trotuare sau pe spaţiile verzi să fie mutate. Asta după ce s-a descoperit că mai multe construcţii ar fi fost amplasate ilegal. Primarul oraşului a fost de acord, acum urmează să constituie o comisie de control.

Propunerea consilierului vine după ce s-au descoperit mai multe nereguli privind amplasarea bisericilor din Constanţa. Un caz aparte este cel al unui lăcaş de cult ridicat, în urmă cu şapte ani, în mod ilegal, în zona Boema din Tomis Nord, transmite Digi24.

Biserica a fost construită pe trotuar, gard în gard cu o benzinărie. Preotul paroh spune că este vorba despre un aşezământ provizoriu, deşi construcţia are fundaţie şi este ridicată din cărămidă, mai susține digi24.ro.

Deși preotul nu vrea să vorbească public despre situația lăcașului în care slăvește, situația este cunoscută de autorități.

„Sunt vreo 5-6 situaţii pe care le ştim noi, fie în stadiul de fundaţie fără autorizaţie, fie construite, aproape terminate, cum e cea de la Boema, de lângă PECO, de acolo, din Tomis Nord, care nu are deloc autorizaţie“, afirmă consilierul local Romeo Rezeanu, citat de Digi24.
biserica_2
Pentru ca astfel de situaţii să fie corectate, consilierii locali au cerut mutarea bisericilor.

„Există intenţia şi deschiderea din partea mea de a identifica o soluţie de relocare“, a spus primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au refuzat să ofere o poziție oficială cu privire la acest subiect. S-au mulțumit doar să afirme că, momentan, nu vor să comenteze decizia consilierilor locali.

Între timp, Primăria promite că va identifica şi terenurile disponibile pentru relocarea bisericilor.

Discuții

comments