DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis încă de ieri o informare de precipitații însemnate cantitativ, ninsori moderate la munte şi în Moldova. Doar că vremea rea se va întoarce și peste Dobrogea, chiar de astăzi spun specialiștii.

Informarea meteo a intrat în vigoare azi-noapte, la ora 02:00 și ar urma să expire pe 9 februarie, la ora 06:00.

În intervalul menţionat, temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Parcursul zilei de astăzi, va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii care urmează, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.
În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de mâine, treptat vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h.

Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.

Discuții

comments