DISTRIBUIȚI

Românii care vor să își înmatriculeze mașinile cumpărate la mâna a doua pot obține o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia începând cu luna martie, arată site-ul pentru programări al RAR.

Eliminarea timbrului de mediu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creștere a numărului persoanelor care doresc să-și înscrie mașinile second-hand cumpărate din străinătate.

„Față de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu aproximativ 50%. Astfel, dacă în decembrie 2016 la nivel național au fost aproximativ 48.000 de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la peste 75.000“, spune purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR), Roxana Nica, citată de zf.ro.

Cifrele înregistrate reflectă valul înmatriculărilor în creștere de mașini second-hand importate, astfel că joi 1 februarie au fost înmatriculate, de pildă, 523 de autoturisme noi și aproape 5.500 vechi, potrivit ultimelor date disponibile ale Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), mai transmite zf.ro.

Discuții

comments