DISTRIBUIȚI

Cea mai cunoscută staţiune românească de la malul Mării Negre are parte de un nou clip de promovare, care a costat 17.000 de euro. Şi cum reclama e sufletul comerţului, clipul ignoră cu desăvârşire zona de sud a staţiunii, aflată în paragină, relatează Digi24. Dacă priveşti filmul de câteva minute rămâi cu impresia că la Mamaia sunt numai plaje perfecte, fete frumoase, maşini scumpe şi cluburi de noapte. Realitatea e puţin diferită.

Așa arată noul clip de promovare al stațiunii Mamaia, realizat în cursul celei mai aglomerate veri din ultimii ani. Filmarea a fost realizată pe parcursul a trei luni, inclusiv cu drone. Între timp, însă, multe s-au schimbat.

Pe timp de iarnă, stațiunea este pustie, plajele sunt adesea devastate de furtuni, iar uneori, vântul puternic poartă cantități mari de nisip până în zona de promenadă, formând dâmburi chiar și de jumătate de metru.

„Din păcate aşa arată dar nu ar trebui să arate aşa şi oricum sunt animale moarte pe plajă, e cam tristă situaţia pe aici“, spune un constănțean ieșit la plimbare pe faleza din Mamaia.

mamaia 3
„Nisip, gunoaie, clădiri neterminate, vegetație mai puțină decât o știam eu în copilărie“, afirmă o altă constănțeancă, citată de Digi24.

Nici hotelierii nu îşi explică de ce doar o parte a staţiunii beneficiază de promovare.

„Poate că în ultimii ani s-a dezvoltat mai mult iar oferta turistică, partea de nord, în sud au rămas hotelurile cunoscute mai mult de generația trecută de 50 ani”, spune Alina Checahu, un director de hotel, citată de digi24.ro.

Din punctul de vedere al reprezentanţilor Asociației Litoral-Delta Dunării, care au realizat videoclipul, explicaţia este una simplă.

„Întotdeauna în promovarea unei destinatii alegi ce e mai bun. Așa fac toate destinațiile turistice, așa o să vedeți și despre Hawaii. Mamaia are în noul ei film ceea ce e mai frumos”, afirmă Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, potrivit Digi24.

Realizarea videoclipului de prezentare a staţiunii Mamaia a costat 17.000 euro, bani strânși din taxa de promovare a stațiunii. Pregătirile pentru sezonul estival încep cu câteva săptămâni înainte de debutul oficial al verii.

Discuții

comments