DISTRIBUIȚI

Potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, noul iPhone ar putea veni cu o inovatie surprinzatoare. Noul gadget va avea o camera frontala cu modul infrarosu, care va putea realiza fotografii selfie 3D, scrie yoda.ro.

Astfel, poza selfie poate fi folosita intr-un mediu care utilizeaza realitatea augmentata (jocuri, animatii) sau pentru scanarea irisului ori recunoastere faciala. Prin urmare, noua tehnologie poate avea multe aplicatii, scrie 9to5Mac.

Tehnologia va folosi un algoritm dezvoltat de compania PrimeSense, cumparata de Apple in 2013, care concepe sisteme ce presupun recunoasterea miscarilor.

Senzorii cu care va fi dotata camera foto de la iPhone 8 vor putea detecta locul si adancimea obiectelor din jurul utilizatorului.

Sistemul 3D va emite semnale luminoase invizibile, in spectru infrarosu, care vor lovi obiectele din jur si se vor intoarce apoi in camera telefonului. Astfel va lua nastere fotografia tridimensionala.

Pe viitor, este posibil ca tehnologia 3D sa fie folosita de Apple si pentru camera foto principala a urmatoarelor modele iPhone.

Toate aceste inovatii, daca se vor regasi cu adevarat in noul model, ii vor creste considerabil pretul. Potrivit unor informatii neoficiale, iPhone 8 ar putea costa peste 1.000 de euro.

Discuții

comments