DISTRIBUIȚI

Cei mai longevivi cititori ai Bibliotecii Județene I.N. Roman din Constanța, scriitorul Iulius Predușel, dar și pensionarul Gheorghe Ercuș, vor primi, în luna aprilie, diplome de excelență. Astfel, vor fi numiți Ambasadorii onorifici ai Bibliotecii. La aproape 90 de ani, nici temperaturile scăzute și nici canicula nu-i oprește pe cei doi constănțeni să ajungă zilnic în sala de lectură, printre rafturile pline de cărți. Îi cunoaștem pe seniorii cititului, în reportajul următor.

La cei 87 de ani ai săi, Iulius Predușel este unul dintre cei mai vârstnici cititori ai Bibliotecii Județeane I.N. Roman din Constanța. Deși în tinerețe a lucrat în turism, se mândrește că acum, la bâtrânețe se dedică cu totul scrisului și cititului. Aici s-a documentat pentru cele aproximativ zece cărți publicate printre care  „Rezervația de Floră și Faună Allah –Bair din comuna Crucea ”,, „Poezia românească şi Primul Război Mondial”, sau „Povestiri ale tatălui meu din Primul Război Mondial l”.

La fel de împătimit după lectură, dar și loial Bibliotecii Județene I.N. Roman este Gheorghe Ercuș, un pensionar din Constanța în vârstă de 83 de ani.

 

Un reportaj de Silvia Pascale

Discuții

comments