DISTRIBUIȚI

Politiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la granița cu Republica Moldova au depistat doi cetățeni români și unul Republica Modova care au încercat să introducă în țară zeci de mii de țigarete, ascunse în diferite locuri special amenajate cum ar fi: roata unui microbuz, butelia cu gaz  sau bordul unor autoturisme, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Ţigări de contrabandă ascunse sub bordul unui autoturism, descoperite la P.T.F. Sculeni

În ziua de 25 februarie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, județul Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Vadim S., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, într-un spațiu special amenajat sub bordul autoturismului, 6.400 ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării întregii cantităţi de ţigări, în valoare totală de 2.880 lei, şi a autoturismului, în valoare de 5.000 lei, în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Un microbuz circula cu o roată „umflată” cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au descoperit aproximativ 4.000 de ţigarete asunse în roata stânga spate a unui microbuz,  cu scopul de a fi transportate în Belgia.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Oancea, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul moldovean  Dmitri B., în vârstă de 32 ani.Pentru valorificarea unor informații deținute, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea mijlocului de transport şi a persoanelor, la sediul Sectorului P.F. Oancea.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noştri au descoperit, ascunse în roata stânga spate, 3.960 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 894 lei.

Conducătorul auto a declarat că ţigările îi aparţin şi avea intenţia de a le transporta în Belgia, pentru consumul propriu şi al colegilor.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Ţigarete de contrabandă ascunse în butelia de gaz a unui autoturism, depistate la P.T.F. Galaţi-rutier

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit 4.000 de ţigarete, ascunse într-un loc special amenajat în butelia de gaz a unui autoturism, pe care un brăilean intenţiona să le introducă ilegal în România.

În data de 26 februarie a.c., în jurul orei 22.00 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, brăileanul G. G., în vârstă de 22 ani, conducând un autoturism marca Daewoo.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în  butelia de gaz a autoturismului, 4.000 de ţigarete marca Ashima, fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 2.400 lei şi a autoturismului în valoare de 4.500 lei în vederea confiscării, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Discuții

comments