DISTRIBUIȚI

Maestrul Dorel Vișan va juca pe scena Teatrului de Stat din Constanța într-o piesă a cărei premieră va avea loc în preajma Sărbătorilor de Paște. Repetițiile au început încă de pe acum. Spectacolul ne va învăța să fim mai buni, să iertăm și să încercăm să vedem tot ce este mai frumos în cei de lângă noi, ne mărturisește îndrăgitul actor. Vorbim despre piesa „Paște”, de August Strindberg, în regia lui Zoltan Schapira, un vechi prieten al maestrului Dorel Vișan.

Cu mult calm, maestrul Dorel Vișan s-a așezat pe canapeaua Foaierului Teatrului de Păpuși din Constanța, aici unde s-au filmat, în avans, câteva efecte speciale din spectacol. A ascultat întrebările jurnaliștilor și le-a vorbit ca unor prieteni adevărați. Nu doar despre piesa în care va juca, ci și despre ce înseamnă să fii om bun într-o lume urâțită de fățărnicie și de minciună.

„Omul este important să facă parte dintr-o lume cu nostalgia mării, dintr-o lume adevărată, dar omu-i mai parșiv și mai fățarnic, decât ar trebui, și asta mă omoară pe mine și mă doare. Și noi artiștii am devenit fățarnici, și voi ziariștii ați devenit fățarnici. Lumea e așa cum este și ca dânsa suntem noi!”, a declarat Dorel Vișan.

Îndrăgitul actor a venit la Constanța la invitația regizorului Zoltan Schapira, un vechi prieten.

„Am colaborat mult când eram la Cluj și am venit să-l ajut pentru un efect, în spectacolul personaj care intră printr-un efect, dar este un personaj cheie. Masajul piesei este ca omul trebuie să fie mai bune, mai iertător și mai înțelegător cu ceilalți”, a mai precizat actorul.

Spectacolul intitulat „Paște” de August Strindberg, se va juca pe scena Teatrului de Stat Constanța în prima săptămână din luna aprilie, dar maestrul ne îndeamnă încă de pe acum să avem grijă la vestimentația din seara premierei.

„Să vă pregătiți să vă faceți rochii, că n-aveți voie să intrați fără rochii de seară, așa se venea odată la teatru, nu cu blugi rupți, cum vin acum spectatorii la teatru cu blugii rupți pantalonii rupți, pe vremea când eram eu copil era cel mai urât lucru pe care putea să-l facă un om”, a completat maestrul.

Actorul Dorel Vișan le-a spus jurnaliștilor și o poveste chinezească despre iubire și sinceritate, a vorbit despre rolul esențial al femeii în societate, dar și despre regretul său că nu încercăm, decât arereori, să fim mai buni.

„Ne ducem înainte așa cu o lume avidă, bolnavă de bani și de avuție, și cu un om care l-a părăsit pe Dumnezeu. ȘI OMUL FĂRĂ DUMNEZEU NU E NIMIC!”, a mai declarat actorul Dorel Vișan.

Discuții

comments