DISTRIBUIȚI

Baza aeriană Mihail Kogălniceanu găzduiește, miercuri, la amiază, un antrenament comun la care participă militari români și americani. Vor fi executate manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. 

Amintim că elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Timp de nouă luni, elicopterele vor participa la exerciţii alături de militari români şi de alţi aliaţi de pe flancul estic al NATO. Elicopterele multirol Black Hawk sunt folosite pentru transportul trupelor, evacuare medicală, dar şi în operaţiuni de asalt.

Unitatea are peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară care au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România.

Discuții

comments