DISTRIBUIȚI

În perioada 4-6 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective de alimentaţie publică cu afluenţă de persoane pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situaţiilor de urgenţă.

La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, au fost angrenaţi, alături de inspectori de prevenire, echipaje ale poliţiei locale.

Astfel, în acestă perioadă s-au executat controale la 11 operatori economici, unde au fost constatate 68 deficienţe.

În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 60 sancţiuni contravenţionale (47 avertismente şi 13 amenzi), în cuantum de 21.500 lei.

Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

Discuții

comments