DISTRIBUIȚI

Celebra orchestră Glenn Miller condusă de Wil Salden, a concertat, sâmbătă, pentru prima oară în România, aducând pe scena Ateneului Român două spectacole care au amintit de viața și cultura americană ale erei swing și în care artiștii au realizat adevărate coregrafii cu instrumentele lor.

Jazz-ul american a fost adus la București de instrumentiștii Glenn Miller Orchestra care au urcat pe scena iluminată într-un albastru discret îmbrăcați în costume negre, în timp ce Wil Salden a purtat un sacou alb.

„Este o plăcere să ne aflăm aici! Vom interpreta toate piesele cunoscute alte orchestrei noastre, dar și alte compoziții faimoase”, a spus Wil Salden, în debutul concertului, arătând că unii dintre membrii orchestrei cântă la două instrumente sau sunt și vocaliști.

După trei piese instrumentale în care fiecare instrument a fost „vedetă”, câte un trompetist, clarinetist și trombonist venind pe rând la microfonul principal, vocalista band-ului, îmbrăcată într-o rochie gri metalizat, a interpretat o piesă a Ellei Fitzgerald.

În aplauzele spectatorilor, liderul orchestrei, trei dintre instrumentiști și vocalista au interpretat piesa „People like you and me”, compusă de Blossom Dearie, celebră pianistă și interpretă de jazz.

Au urmat binecunoscutele melodii „When you’re smiling” — scrisă Larry Shay, Mark Fisher și Joe Goodwin — și „I won’t dance” din repertoriul Ellei Fitzgerald, „In the mood” — o piesă a celor de la Glenn Miller Orchestra inclusă în topul celor mai bune 100 lucrări muzicale ale secolului XX.

După o oră de concert, orchestra a luat o pauză de aproximativ 30 de minute, în care Wil Salden a acordat autografe pe ultimul album al band-ului, „The final”, care a putut fi achiziționat la prețul de 70 de lei.

Mult mai energici în cea de-a doua parte a spectacolului, instrumentiștii, purtând papioane și batiste de culoare roșie, iar vocalista o rochie roșie, au interpretat, pe noi coregrafii instrumentale, alte piese celebre ale erei swing, precum „At Last”, „Pennsylvania 6-5000”, „String of Pearls”, „Blue Moon”.

Pe piesa „Chattanooga Choo Choo”, fiecare interpret a avut drept recuzită fie o șapcă, fie o umbrelă, fie un bilet la teatru și chiar un ziar românesc.

Glenn Miller Orchestra

Artiștii Glenn Miller Orchestra au încheiat show-ul de la București după două ore de concert în ropotele de aplauze ale spectatorilor.

„Mulțumim pentru această seară!”, le-a spus Wil Salden spectatorilor.

La primul spectacol al americanilor de la Glenn Miller Orchestra au participat peste 200 de persoane, în timp ce cel de-al doilea a fost sold out.

Glenn Miller Orchestra a fost înființată în 1938, în Statele Unite ale Americii, de către celebrul Glenn Miller.

Discuții

comments