DISTRIBUIȚI

Guvernul a abrogat, ieri, o Hotărâre care prevedea achiziţionarea de nave militare din străinătate şi a decis că acestea vor fi construite la un şantier naval din România.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a explicat că hotărârea de anul trecut a Guvernului Cioloş legată de înzestrarea Armatei cu corvete a fost abrogată, deoarece ea nu îndeplinea cerinţele legale, care spun că este necesară o hotărâre a Parlamentului pentru investiţii ce depăşesc 100 de milioane de euro.

Ministrul a precizat că planul de înzestrare a Armatei nu va fi abandonat, ci el va fi reluat cu respectarea legii şi se va trimite Parlamentului un memorandum pentru aprobare, astfel încât corvetele să fie realizate integral în România.

„În România, integrarea în industria din România, cu apel la interesul esenţial de securitate al României, astfel încât integrarea acestor produse să se facă în România, într-un şantier naval din România. Nu specific un anumit tip de şantier. Avem cei 2%, ne-am asumat aceste capabilităţi pe care va trebui să le avem. Eu sper că în 6 luni de zile, în 7 luni de zile să avem semnat un astfel de contract”, a declarat ministrul Gabriel Leş.

El a mai spus că Ministerul Apărării intenţionează să achiziţioneze în viitor şi o a doua escadrilă de 20 de avioane F16.

Discuții

comments