DISTRIBUIȚI

Asociația Țăranii Dobrogeni organizează mâine, de la ora 10:00, în sala P23 a Univeristății „Ovidius“ din Constanța seminarul-atelier dedicat Țăranilor Dobrogeni.

Se va discuta despre atestarea/acreditarea produselor tradiționale, oportunități de finanțare în agricultură, forme asociative profitabile, iar evenimentul face parte din strategia Inomar Cluster privind dezvoltarea inteligentă a Destinației Dobrogea.

Seminarul-atelier este susținut de Trainer Dr.Ing. Bogdan Oancea, General Manager RoGreen Foundation, Stănică Enache, președinte Inomar Cluster, care va vorbi despre marca Țăranii Dobrogeni și bunele practici în turism și agricultură, Conf. Univ. Dr. Ing. Liliana Panaitescu, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole și Ciprian Stroe, vicepreședinte Asociația Tăranii Dobrogeni, care vor sublinia utilitatea și nevoia existenței unor acțuni comune, colaborare și asistența reciprocă din cadrul protocolului de colaborare Asociația Tăranii Dobrogeni și Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Universitatea Ovidius, Constanța.

Președintele Asociației Țăranii Dobrogeni, Ioana Moroșanu împreună cu membrii fondatori ai asociației, Claudiu Moroșanu și Laura Stroe vor atrage atenția asupra serviciilor și produselor tradiționale, care, printr-o bună promovare și internalizare a distribuției și logisticii pot pătrunde pe piețele de desfacere, fie ele sub forma unor piețe, magazine sau standuri marca Țăranii Dobrogeni.

Această adunare a Țăranilor Dobrogeni și-a propune să reunească din nou gospodarii, producătorii de pe platforma online Țăranii Dobrogeni, ce însumează peste 50.000 membri, atât producători cât și cumpărători, iubitori ai tradițiilor românești, dobrogene, susținători ai unui stil de viață sănătos, orășeni ce doresc să consume hrană ca la țară, țărani în adevăratul sens al cuvântului, cinstiți și curați, care doresc să-și promoveze munca și bucatele spre a dobândi informații noi și utile.

Asociația Țăranii Dobrogeni a înregistrat la ultima sa întâlnire noi membri care s-au înscris pe durata evenimentului, estimându-se că până la începerea sezonului estival 2017 aproximativ 70 membri vor putea oferi produse și servicii tradiționale pe canale informale legale, în lanțul de valoare al turismului sau în piețe și magazine.

Discuții

comments