DISTRIBUIȚI

Se va face o anchetă internă la Liceul de Telecomunicaţii din Constanţa, după ce pe Facebook au apărut fotografii dintr-o sală de clasă în care au crescut ciuperci.

Directorul liceului, Andra Şandru, a făcut astăzi o declaraţie de presă, în care a vorbit despre această situaţie şi despre măsurile care vor fi luate.

„Din cauza numeroaselor infiltrații de apă s-au creat condiții astfel încât să apară acele ciuperci. Nu au învățat, săptămâna aceasta, copii acolo. Curățenie acolo se face zilnic. Urmează să vedem cum de acele ciuperci nu au fost observate mai de mult. Vă dați seama că niciun om responsabil nu ar accepta să lase asemenea condiții acolo. În primul rând vom lua măsura de a dezafecta acea sală de clasă și vom căuta o soluție pentru relocarea elevilor. De asemenea, vom lua toate măsurile necesare pentru a evita astfel de situații deosebite“, a declarat astăzi directorul unității de învățământ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat astăzi un control fulger la Liceul de Telecomunicaţii, dar nu au vrut să facă declaraţii.

Directorul liceului, Andra Şandru, a declarat că cei de la DSP au dispus mai multe măsuri şi i-au dat şi o amendă, însă a refuzat să precizeze cuantumul acesteia.UPDATE

În cursul zilei de astăzi, Inspectorul Școlar General prof. Zoia- Gabriela Bucovală și Inspectorul Școlar General Adjunct prof. Alina- Diana Codreanu s-au deplasat la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța în vederea verificării spațiilor din cele trei corpuri de clădire, spații destinate activităților didactice (săli de clasă, cabinete, laboratoare), se arată într-un comunicat al ISJ Constanța.

În urma acestei vizite, s-au constatat următoarele:

• din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010;
• la etajul al II-lea al acestei clădiri își derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat.

În această situație, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a recomandat conducerii unității de învățământ dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spațiilor de învățământ și responsabilizarea înregului personal și a elevilor pentru menținerea în condiții adecvate a acestora.

Discuții

comments