DISTRIBUIȚI

Tipologia românului fericit arată că aceasta provine dintr-un oraş mic, are o familie numeroasă, copiii sunt angajaţi şi au venituri peste medie.

Aşadar, un român fericit are timp pentru familie şi prieteni şi a învăţat să se bucure de orice moment.

Luni, de „Ziua Internaţională a Fericirii”, am vorbit cu psihologul Alina Lebidov, în emisiunea Bună Dimineaţa, despre unde ar trebui să căutăm fericirea.

„Decât să o căutăm aș propune să o cultivăm, să ne bucurăm de lucrurile normale, funcționale din viața noastră, să culegem micile bucurii din viața de zi cu zi, banii nu sunt garantul stării de bine, iar o dovadă solidă în acest sens este aceea că țările înalt dezvoltate cu o economie crescută precum SUA, Marea Britanie, nu au un indice crescut de fericire. Fericirea este posibilă și în absența condițiilor de viață care nu sunt perfecte, ca de pildă, dacă această emiesiune ar fi avut loc în Afganistan într-o zonă de conflict, nu ne-am mai fi permis să abordăm subiectul fericirii pentru că prioritatea acolo este supraviețuirea”, a declarat la Radio Constanța în emisiunea Bună Dimineaţa, psihologul Alina Lebidov.

193 de ţări vor celebra Ziua Internaţională a Fericirii prin activităţi educative şi politici publice, menite să crească bunăstarea popoarelor.

Marea Britanie, spre exemplu, a introdus în programul de guvernare un proiect destinat să îmbunăţească starea de bine a britanicilor.

Discuții

comments