DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis încă de duminică o informare meteorologică de vreme rea cu intensificări ale vântului și ninsori pentru mai multe zone din țară. Această informare este valabilă în intervalul 19 martie, ora 20.00 – 20 martie, ora 17.00. Se vor semnala intensificări ale vântului și predominant ninsori la munte, precipitații mixte în Maramureș și Transilvania.

În intervalul menționat, în zonele de munte, mai ales la altitudini mari, temporar vor fi precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului se vor semnala în după-amiaza zilei de luni, 20 martie, și în sud-vestul teritoriului.

În vestul, centrul și nordul țării temporar va ploua, iar în Maramureș și Transilvania trecător vor fi precipitații mixte.

Mai mult decât atât meteorologii au emis un cod galben de vânt valabil luni până la ora 17.00 în județul Caraş-Severin, în special în zona de munte. Aici se vor semnala, la altitudini de peste 1.800 m, intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși viteze de 80…90 km/h.

ANM a emis și un cod portocaliu de vânt pentru județul Suceava (zona de munte) care va fi valabil până la ora 12.00. În această zonă la altitudini de peste 2.000 m vor fi intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 110 km/h, iar pe creste zăpada va fi viscolită.

Specialiștii au emis un cod galben de vânt puternic ce va fi valabil până la ora 14.00. El ăși va face simțită prezența în zonele de munte din județele Buzău, Prahova, Argeş și Dâmboviţa. Aici se vor semnala, la munte, la altitudini de peste 1.700 m, intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpadă spulberată.

De asemenea, un cod galben de vânt a fost emis tot până la ora 14.00 și pentru zona de munte a județului Suceava unde se vor semnala la altitudini de peste 1.700 m intensificări ale vântului ce vor atinge si depăși la rafală 90…100 km/h, iar pe creste zăpada va fi spulberată.

Discuții

comments