DISTRIBUIȚI

La Constanţa a avut loc astăzi ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 341 Infanterie, cunoscuţi sub denumirea de „Rechinii Albi”.

Militarii din cadrul Batalionului 341 Infanterie din Topraisar s-au întors acasă după șapte luni petrecute în Afganistan, acolo unde „Rechinii Albi” au participat, în perioada august 2016 – martie 2017, la misiunea NATO Resolute Support, desfășurată cu un efectiv de 420 de miltari în provicia Kandahar din Afganistan.
ra
Misiunea a constat în securizarea Aeroportului Kandahar și a personalului dislocat în această bază militră, în scopul asigurării protecției forțelor de coaliție și a operațiilor executate de echipele de consiliere și asistență.

Cei 70 de militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie Constanța, care au participat la această misiune cu succes, s-au întors la Constanța săptămâna trecută, însă astăzi are loc ceremonia de repatriere.
ra main
Din păcate, doi militari au lipsit de la raportul de astăzi, ei fiind încă internați sub supravegherea medicilor într-un spital militar din Germania, după ce, anul trecut, în luna septembrie. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Apărării Naționale, starea de sănătate a celor doi Rechini Albi este bună, însă medicii doresc să-i mai țină sub observație.
ra2
Ceilalți doi militari răniți și ei de explozia unui dispozitiv artizanal pe 25 septembrie 2016 au primit astăzi decorațiile oferite de Președintele României pentru curajul și devotamentul lor în misiune.

„În primul rând vreau să-mi felicit colegii de pluton care au făcut o treabă excelentă la asigurarea zonei, tot ce ține de evacuarea noastră la spital și după care biroul de răniți, din cadrul SMFT-ului care care a avut un aport fenomenal. Îmi pare bine că am ajuns acasă și eu. Am fost internat la spitalul militar din Germania. Din 2002 sunt în sistem, am participat la o misiune în Irak, în 2008, după care am mers în Afganistan, în 2011, iar acum cu Rechinii Albi“, a declarat pentru Radio Constanța, plutonierul Eduard Vlad Romilă.

Distincții militare din partea șefului statului au mai primit și doi dintre medicii Batalionului 341, care au avut grijă de colegii lor răniți, imediat după accident.

Discuții

comments