DISTRIBUIȚI

Este resursa naturală fără de care viaţa ar fi imposibilă pe Pământ dar asta nu înseamnă că toată lumea are acces la ea.

Miercuri (22 martie), de Ziua Mondială a Apei, specialiştii atrag din nou atenţia, asupra problemelor legate de aceasta: lipsa apei – în unele zone şi poluarea ei, în altele.

Guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu, a declarat în Interviul Dimineţii de la Radio Constanţa că poluarea este o ameninţare şi pentru Delta Dunării.

Însă, calitatea apei aici, este încă bună, datorită mecanismele naturale de curăţare a apei.

„Delta Dunării ca recipient al unui bazin imens de peste 817 mii de kilometri pătrați este tributară calității apelor din amonte, dar din fericire încă calitatea apelor din Delta Dunării este la nivelul asigurării condițiilor de viață organismelor, habitatelor și ecosistemelor naturale. Cu toate acestea încă trebuie să facem eforturi pentru a contribui la curățenia apelor noastre, fiecare deșeu aruncat în ape, fiecare deversare necontrolată contribuie la poluare”, a declarat pentru Radio Constanța guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

De aproape trei ani şi Municipiul Tulcea a devenit un exemplu de bună practică pentru tratarea apei uzate după ce s-a pus aici în funcţiune staţia de epurare. Investiţia a fost de aproape 50 de milioane de lei.

Staţia de tratare a apei uzate funcţionează acum doar la jumătate din capacitate dar ar permite dezvoltarea Municipiului în următorii ani, fără probleme de mediu.

Discuții

comments