DISTRIBUIȚI

Apartamentul din New York unde a locuit legendara actriță suedeză Greta Garbo din 1954 până când s-a stins din viață, în 1990, a fost scos la vânzare pentru suma de 5,95 milioane de dolari.

Proprietatea, situată în Manhattan și cu vedere la East River, are trei dormitoare, trei băi, spălătorie, birou, bucătărie și lift și ocupă întregul etaj cinci al clădirii, unde vedeta s-a refugiat pentru a scăpa de admiratori și de indiscreția presei.

Vastul apartament, pentru a cărui întreținere se achită 9.090 de dolari pe lună, aparține nepoatei și unice moștenitoare a actriței, Gray Reisfield, care a locuit aici cu familia timp de mulți înainte de a se muta în California.
greta 1
În apartament s-a mutat apoi un alt nepot, Derek Reisfield, care a stat aici până la mijlocul anilor 90, însă familia a decis până la urmă să vândă acest refugiu al lui Garbo de unde actrița urmărea de sus ambarcațiunile plutind pe apă.

Mai multe piese de artă care i-au aparținut lui Garbo, care s-a retras de la Hollywood când avea doar 36 de ani, și mai multe antichități franceze au rămas în apartament, dar nu sunt incluse în vânzare, potrivit ziarului The New York Times.
greta 2
Potrivit surselor, camera în care a stat actrița a rămas aproape intactă, cu aceleași decorațiuni în culoarea somonului alese ea, precum și un dulap pe care l-a adus din Stockholm.

Greta Garbo, care a jucat în aproape 30 de pelicule începând cu epoca filmului mut, a murit la New York la 84 de ani în urma unor probleme renale și a unei pneumonii.

Discuții

comments