DISTRIBUIȚI

În 2018, Muzeul de Artă Populară din Constanța ar putea intra în reparații capitale, cu bani europeni.

Directorul instituției de cultură, Maria Magiru spune că, în acest moment, demersurile pentru atragerea fondurilor se află la stadiul de expertiză tehnică și de proiectare. Potrivit Mariei Magiru, muzeul are nevoie urgentă de reparații întrucât structura de rezistență, stâlpii de susținere a balcoanelor, dar și fațada sunt grav afectate.

„Cei de la Proiecte Europene din cadrul Primăriei vor accesa orice linie de finanțare pe fonduri europene privind reabilitarea în totalitate a acestei clădiri. Până acum s-a făcut expertiza geotehnică, anul trecut, în noiembrie, iar acum să vedem cine va câștiga licitația pentru expertiza tehnică și proiectare. Se observă fisuri la pereții exteriori și, de asemenea, serioase fisuri la stâlpii care susțin balconul de pe fațada clădirii și elementele decorative de pe fațadă“, a afirmat pentru Radio Constanța, directorul Muzeului de Artă Populară din Constanța, Maria Magiru.

Ultima reparație la Muzeul de Artă Populară din Constanța s-a făcut în urmă cu 30 de ani, după cutremurul din 1986. Clădirea a fost construită în anul 1893-1896 și a funcționat ca prim sediu al Primăriei din Constanta, iar apoi ca Direcție de Poștă și Telegraf. Acesta este monument istoric de clasa A.

Discuții

comments