DISTRIBUIȚI

Facebook a adăugat la aplicaţia Messenger o nouă funcţie care permite utilizatorilor să dezvăluie locul în care se află, în mod continuu, timp de până la o oră, pentru a putea fi urmăriţi de prieteni în timp ce se deplasează, noul instrument intrând în competiţie cu o actualizare asemănătoare oferită de Google Maps.

Compania a observat că una dintre cele mai utilizate expresii pe Messenger, în conversaţiile utilizatorilor cu prietenii şi familia este „Cât de departe eşti?” sau alte variante ale aceleiaşi întrebări, potrivit unei declaraţii făcute în cadrul unui interviu de Stan Chudnovsky, director de produs pentru Messenger.

„Se pare că acesta este lucrul care îi interesează cel mai mult pe utilizatori”, a spus el.

Dezvăluirea locului în care se află un utilizator este opţională, dar poate fi şi live, astfel încât imediat ce începe o conversaţie cu un prieten, acesta să îi poată urmări traseul timp de până la 60 de minute.

Facebook a testat noua modificare în Mexic, iar funcţia a fost finalizată în luna octombrie, dar compania a continuat să lucreze la ea încă cinci luni pentru a reduce impactul pe care îl are asupra duratei bateriei dispozitivelor mobile.

Compania Facebook consideră că noua funcţie va fi utilizată de utilizatori pentru a se coordona cu prietenii, dar şi în scopuri de siguranţă, potrivit lui Stan Chudnovsky, care a precizat că actualizarea este disponibilă la nivel global.

Discuții

comments