DISTRIBUIȚI

La Microrezervația din Constanța s-au născut purcelușii din rasa Pecari Tajacu, originari din America de Sud, Centrală și de Nord. Sunt purcei liliput, bine adaptați la clima dobrogeană și extrem de inteligenți. Și nu sunt singurii mezini de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Puii de muflon sau cei de la caprele pitice îi așteaptă pe vizitatori.
2259bf3a-a8aa-4e17-a235-b4b013783b25
La Microrezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța este timpul mezinilor. Foarte mulți pui au venit pe lume în această primăvară. Printre ei se numără și porcușorii liliput din rasa Pecari Tajacu, originari din America de Sud, Centrală și de Nord. Seamnă cu puii de mistreț, însă sunt mult mai mici și prietenoși. Muzeograful Geta Stan a declarat că puii se simt bine la Constanța și cresc văzând cu ochii.
5a1ac38a-13c6-4ef9-a77d-ce24f8235ecf
„Sunt tare frumoși, sunt unii de trei zile, alții de două săptămâni și suntem tare mândri de ei că le merge foarte bine, mănâncă și sunt sănătoși. Se pot folosi ca animale de companie în alte state și sunt foarte inteligenți. Pot fi dresați foarte ușor, ca și celelalte animale de companie, ei sunt cei mai inteligenți“, spune muzeograful Geta Stan
c563c963-11f8-4d9f-946f-4ee7cf8c0ee3
În zilele însorite, porcii de la Microrezervație pot face băi în nămol, un răsfăț pe care îl adoră.

„Au o ușită, pe care intră și vin pe canal și se imbăiază și vin iarăși aici. Un tratament regesc. Exact, și stau alături de celelate tovarășe, gâștele de Nil, gâștele chinezești“, mai afirmă muzeograful.

La Microrezervație turiștii pot vedea în această perioadă și pui de mufloni, dar și iezii de capre pitice.


Un material de Silvia PASCALE

Discuții

comments