DISTRIBUIȚI

Liga Militarilor Profesioniști a distribuit, recent, un colaj de imagini dispus sub forma unui clip video, menit să ilustreze momente emoționante din misiunile executate de soldații Batalionului 307 Infanterie Topraisar.

Recent întorși din cea mai recentă misiune de protecție a forței în Afganistan, Rechinii Albi, ca și restul militarilor români, sunt deosebit de apreciați de colegii lor din NATO, precum și de forțele de securitate și autoritățile afgane, pentru profesionalismul, devotamentul și curajul lor.

Reamintim doar că, în luna septembrie, la scurt timp după ce au ajuns în baza militară de la Kandahar, patru militari ai Batalionului 307 din Topraisar au fost răniți în urma exploziei unui dispozitiv artizanal, în timpul unei misiuni de patrulare. Cei patru, dar și trei dintre colegii lor care au contribuit la evacuarea lor, au fost decorați de președintele României.

De-a lungul timpului, militarii români s-au remarcat prin priceperea de care au dat dovadă în interacțiunea cu populația afgană, în contextul în care, pe timp de război, a avea de partea ta oamenii de rând este un lucru esențial pentru forțele militare.

Sărbători și momente esențiale din viața unui om petrecute departe de casă, de familie, în aerul torid și încărcat de praf al Afganistanului, este doar o parte din prețul plătit de militarii români pentru ca milioane de oameni să se poată bucura de libertate.

Discuții

comments