DISTRIBUIȚI

De Paşti am putea avea pe masa preparate din sparanghel dobrogean.

La o fermă din Ciocârlia de Sus, o constănţeancă a reuşit, în premieră, să aclimatizeze această plantă, pe care o găsim de regulă în supermarketuri cu etichetă de Peru sau de Spania.

Claudia Burcea, membră a Asociaţiei Ţăranii Dobrogeni, şi-a dorit ca familia ei să măncânce sănătos, motiv pentru care a plantat, printre altele, şi sparanghel.

Acum are suficient de mult cât să ofere prietenilor, dar şi să vândă la târgurile de profil.

„Acum spre surprinderea noastră a început deja să răsară. Speram ca de Paște să mâncăm sparanghel, ceea ce este neobișnuit. Eu de exemplu mi-am propus să fac o ruladă de pui pe care să o umplu cu sparanghel și ciuperci. Nouă cel mai mult ne place combinația de sparanghel cu miel pus la cuptor. Dacă va continua căldura, el crește foarte repede și trebuie o maximă atenție atunci când este perioada de cules pentru că este posibil ca de la o zi la alta să nu îl mai poți culege”, a declarat pe Radio Constanța Claudia Burcea.

Sparanghelul mai este numit şi Planta Regilor, pentru proprietăţile sale benefice pentru sănătate, în special pentru afecţiunile hepatice, a mai declarat Claudia Burcea.

O cultură de sparanghel rezistă chiar şi 20 de ani, iar prima recoltă se obţine primăvara, la început de aprilie.

Dacă doriţi să încercaţi reţete pe bază de sparanghel, îl veţi putea găsi la Târgul Floriilor, organizat în 7 şi 8 aprilie, în Ovidiu.

Discuții

comments