DISTRIBUIȚI

Misiune cu peripeții, luni seară, pentru un echipaj al Poliției de Frontieră în Marea Neagră. Astfel, pe 3 aprilie, în jurul orei 21.00, în baza unei informații a lucrătorilor SCOMAR (Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră), nava MAI 1101 din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 64 de mile marine est de localitatea Constanța, o ambarcațiune suspectă că desfășoară activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României, se arată într-un comunicat de presă.

Ambarcațiunea, identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia, inscripționat „CAN HAN“, nu s-a supus somațiilor verbale, pentru a permite operațiunea de abordaj și control conform procedurilor legale. Astfel, polițiștii de frontieră au executat focuri de avertisment, folosind armamentul de la bordul navei PFR, cu respectarea prevederilor legale.

Echipajul pescadorului a ignorat avertismentul polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea, ulterior intrând în coliziune cu nava MAI 1101, provocând acesteia pagube minore.

La ora 23.10, pescadorul a fost oprit, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu s-a putut efectua un control la bordul navei, aceasta fiind remorcată către Portul Constanța.

În data de ieri, pescadorul a fost adus în Portul Constanța, iar polițiștii de frontieră au demarat efectuarea cercetărilor specifice, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Căpităniei Constanța.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ‘pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit’, ‘producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial’, ,,pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului’ și ‘distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia’.

Discuții

comments