DISTRIBUIȚI

Mişcarea fizică este foarte importantă pentru sănătate.

Este sfatul specialiştilor dat de Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată în fiecare an pe 7 aprilie.

Tema aleasă pentru acest an este depresia, afecţiune care poate fi prevenită în primul rând prin mişcare.

Omul trebuie să facă o așa-numită curățenie de primăvară. Se pot face cure de detoxifiere în special cu sucuri naturale netratate termic. Nu trebuie să facem aceste cure de vitaminizare după ureche pentru riscăm să perturbăm organismal, să-l deranjăm mai mult decât să îl ajutăm. Cei care vor face mișcare dar nu vor avea o alimentație sănătoasă vor fi mult mai avantajați decât cei care au o alimentație sănătoasă dar nu fac mișcare”, a declarant nutriţionistul Iulia Mare.

Recomandarea specialiştilor este să ieşim din spaţiile închise, să alergăm şi să facem exerciţii în aer liber, ne-a spus Antoanela Oltean, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Ovidius.

Orice înseamnă mișcare, practicată în fecare zi dacă se poate câte puțin, n u mai puțin de 30 de minute, duce la niște transformări în corp care în timp acumulându-se, transformă anumite lucruri și ne simțim mult mai bine. Cel mai la îndemână este alergarea, nu costă nimic, pur și simplu te îmbraci bine și alergi, pe malul mării pentru că este și mai la îndemână, ai și aerosoli”, a declarant pentru Radio Constanța Antoanela Oltean.

Discuții

comments