DISTRIBUIȚI

Spectacolul „De Paști. Săptămâna Patimilor“, în regia lui Zoltan Schapira, care s-a jucat în premieră, în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, la Teatrul de Stat Constanța a adus emoție, dar și un sentiment de liniște sufletească celor prezenți în sală.

Timp de aproximativ o oră și 30 de minute spectatorii au asistat la drama unei familii din Suedia, anul 1900. Deși acțiunea se petrece în urmă cu un secol, trăirile personajelor și conflictele lor generate de lipsa de comunicare și de orgolii sunt extrem actuale.
a0eff939-9bb8-4c7f-95dd-e05ea3e07665
„Constănțenii noștri sunt buni, foarte buni“, a spus, la final, un spectactor.

„Actorii sunt foarte buni, iar piesa înălțătoare, fiind Paștele…“, a fost aprecierea sinceră a unei constănțence.

„A fost excepțional! Nu mă așteptam. Piesa asta e altfel, e altceva. Foarte tandră, caldă, cu mesaj și mi-a plăcut foarte tare că a avut acel moment video“, mărturisește încă o spectatoare.
b8997be3-71ea-488b-8bdb-541611544b47
În Săptămâna Patimilor putem să încercăm să fim mai milostivi, să uităm de conflictele cu cei din jurul nostru și să iertăm. Acesta a fost mesajul piesei în care a jucat și Maestrul Dorel Vișan prin intermediul unui efect video. În luna iunie, cu prilejul Zilei Naționale a Suediei, piesa scrisă de suedezul August Strindberg se va juca și la București.

Un material realizat de Silvia PASCALE

Discuții

comments