DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Liceului Teoretic „Traian“ din Constanța a decis să ia atitudine în fața isteriei create în spațiul public cu privire la fenomenul generat de jocul online Balena Albastră, cel care a determinat mai mulți copii să-și pună capăt zilelor.

Astăzi, la liceul din Constanța a avut loc o acțiune destinată informării elevilor de gimnaziu asupra pericolelor la care se expun pe internet. Îngrijorați de amploarea fenomenului „Balena Albastră” și a altora similare, care duc la comportamente deviante și, în final, la sinucidere, membrii Cercului „Ziua Internațională a Drepturilor Omului” (elevii clasei a XI-a F), coordonați de profesorul Ana Mirela Voicu și sprijiniți de conducerea Liceului Traian și de Consiliul Școlar al Elevilor, au explicat colegilor mai mici despre riscurile acestor „agresiuni” informatice.

Conducerea Liceului Teoretic „Traian“ spune acțiunea de astăzi că este doar începutul unei serii de evenimente demarate și la recomandarea Ministerului de Interne pentru a-i ajuta pe elevi să conștientizeze la ce pericole se pot expune dacă nu țin cont de regulile elementare de siguranță în spațiul virtual.

Discuții

comments