DISTRIBUIȚI

Japonia, cu minunatele sale întinderi de cireși înfloriți, nu mai pare atât de îndepărtată. Cel puțin pentru dobrogenii din satul General Scărisoreanu, din comuna Amzacea, Cele aproximativ 10 hectare de livezi inflorite de piersici, caiși și cireși din apropiere le oferă imagini spectaculoase. Nicoleta Nițulescu și familia sa au transformat dealurile dobrogene în pământuri cu parfum din Țara Soarelui Răsare.
fa67443a-4ca9-401e-bb0c-cff327a1a2af
Întinderile nesfârșite de cireși, caiși și piersici înfloriți de la Amzacea par desprinse dintr-un colț al îndepărtatei Japonii. În Țara Soarelui Răsare, în fiecare primăvară, începe sezonul Sakura, cel al cireșilor înfloriți. O plimbare printre copacii colorați suav în roz îi ajută pe oameni să se deconecteze și să atingă notele fericirii absolute. Mult mai aproape de Constanța, însă, la Amzacea, în General Scărișoreanu, putem admira aproximativ 10 hectare de livadă înflorită. E aparține Nicoletei Nițulescu și familiei sale.
1879751e-b7f2-4640-ac83-683d385d62a7
În spatele imaginilor de la Amzacea, de o frumusețe care îți taie respirația, se ascunde și multă trudă. De exemplu, nopțile trecute, Nicoleta și soțul său au păzit florile copacilor de brumă. Au chiar și o instalație care produce aer cald deasupra livezii și speră ca astfel să salveze integral plăpândele flori. Până acum au reușit, dar pericolul nu a trecut, ne spun ei, întrucat vremea lui aprilie este încă înșelătoare.


Povestea livezii de la General Scărișoareanu începe în urmă cu mai mulți ani. Soții Nițulescu au muncit în străinătate, în agricultură și și-au propus ca ceea ce au învățat departe de casă, vor aplica, într-o zi și în țară. Au cumpărat teren, au plantat pom cu pom, iar acum livada este în plin rod. În preyent membrii familiei Nițulescu se numără printre cei mai importanți furnizori de fructe proaspete și sucuri naturale din Dobrogea.

Un material de Silvia PASCALE

Discuții

comments