DISTRIBUIȚI

Câteva zeci, dacă nu chiar sute de persoane și-au dat întâlnire mâine, 15 aprilie, de la ora 11:30, în zona Casei Căsătoriilor, pe strada Mihai Eminescu, pentru a porni într-o acțiune voluntară de ecologizare a malului Mării Negre, sufocat de gunoaie la doar câteva zile distanță de deschiderea oficială a sezonului estival pe litoral.

„După succesul de la acțiunea precedentă (n.red. curățarea malului lacului Siutghiol din Mamaia), cei mai mulți participanți au propus să continuăm. E prea multă mizerie, pet-uri, pungi după iarna aceasta. E prea multă nepăsare a autorităților și a celor ce aruncă aceste gunoaie pe mal“, a scris pe Facebook inițiatorul evenimentului, activistul social Cătălin Anghel.

Astfel, toți cei cărora le pasă de natură și care vor să pună umărul pentru a strânge gunoiul de pe faleză sunt așteptați la punctul de întâlnire și ora stabilită, cu saci menajeri, mănuși și alte ustensile pe care le consideră necesare. Acțiunea va dura aproximativ o oră și jumătate.

Organizatorii evenimentului promit că, pe lângă răsplata morală de care voluntarii vor avea parte știind că au făcut ceva util pentru comunitate, aceștia se vor alege și cu 90 de minute de mișcare în aer liber, pe malul mării.

Discuții

comments