DISTRIBUIȚI

Meteorologii ANM au dat publicității estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 17-30 aprilie. Cert este faptul că vremea urâtă ne va da un răgaz doar mâine, miercuri și joi peste România așternându-se un nou val de precipitații și aer foarte rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile minime nocturne vor fi, în următoarele zile, la limita înghețului în toată țara. Va ploua abundent, la munte vor fi ninsori, iar lapovița își va face simțită prezența chiar și în zonele de câmpie din Maramureș și nordul Mioldovei!

Revenind la prognoza pentru următoarele două săptămâni, în Dobrogea, până în data de 21 aprilie, temperaturile maxime nu vor mai depăși, în medie, 11 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat, astfel că între 28 și 30 aprilie acestea vor urca spre 17…18 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni, iar în diminețile zilelor de 21 și 22 aprilie media lor va fi de doar 1 grad Celsius! Din 23 aprilie acestea vor crește și vor atinge 8-9 grade, în ultimele zile ale lunii.

Până în data de 21 aprilie va ploua în fiecare zi și vor fi intervale de timp în care se vor acumula cantități mai importante de apă. Între 22 și 30 aprilie doar pe spații mici vor mai fi condiții pentru ploi slabe de scurtă durată.

Discuții

comments