DISTRIBUIȚI

Fregata „Regele Ferdinand” și distrugătorul HMS Daring (D-32) desfășoară mâine, pe mare, exerciții de respingere a unui atac aerian, exerciții de comunicații tactice, precum și manevre de reaprovizionare.

După încheierea secvențelor de instrucție, nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere din Portul Constanța, pentru o escală de două zile, timp în care sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei și la autoritățile publice locale constănțene.

De asemenea, marinarii militari români și britanici vor desfășura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acțiune pentru misiunile de inspecție și control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare, după cum se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

În premieră, doi tineri ofițeri ai Forțelor Navale Române vor fi ambarcați, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic și vor participa, în calitate de ofițeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfășura în Marea Neagră și Marea Mediterană.

Activitățile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la SUMMIT-ul NATO din Țara Galilor, în anul 2014, și contribuie la întărirea prezenței navelor militare ale Alianței în Marea Neagră.

HMS DARING (D-32) a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009 și este liderul clasei distrugătoarelor tip 45. Are o lungime de 151 m și poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper și Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală și lansatoare de torpile antisubmarin.

Discuții

comments