DISTRIBUIȚI

Ultima săptămână din aprilie va aduce, în prima parte, o vreme caldă cu valori termice de până la 23 de grade Celsius în majoritatea regiunilor țării, însă spre finalul lunii și în prima zi din mai, regimul termic va deveni instabil, cu scăderi importante ale temperaturilor, dar și cu precipitații consistente pe arii extinse, în special în zilele de 28 și 29 aprilie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 24 aprilie – 7 mai 2017, publicată astăzi.

În Dobrogea, până în data de 28 aprilie, media temperaturilor maxime va crește de la 13 la 17 grade Celsius, iar între 29 aprilie și 1 mai va scădea ușor, ajungând la 15 — 16 grade.

Temperaturile minime vor fi, de asemenea, în creștere în prima săptămână, de la 4 până la 7 — 8 grade.

În perioada 2 — 7 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge să atingă 9 — 11 grade, în timpul celor mai calde nopți.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 29 aprilie, astfel încât în unele zile vor fi mai ales averse, în general slabe cantitativ, dar vor fi posibile și descărcări electrice.

Discuții

comments