DISTRIBUIȚI

Marine Le Pen şi Emmanuel Macron se vor înfrunta, pe 7 mai, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Ei sunt cei doi candidaţi, care au obţinut cele mai multe voturi din partea alegătorilor, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, desfăşurat ieri.

Conservatorul François Fillon a obţinut 20,3% din voturi şi politicianul de extremă stângă Jean-Luc Melenchon – 19,7%.

Din perspectiva alegerilor, anul 2017 este foarte important pentru întreaga Europă şi a fost comparat cu un campionat de analistul Florin Anghel, profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice de la Universitatea „Ovidius“.

„În 2017 noi avem practic un fel de campionat. Sfertul de finală s-a jucat Olanda, unde Hert Vilders și formațiunea lui radicală au pierdut; aș putea spune că în momentul de față, pe 7 mai vom avea o semifinală în Franța, unde Marine Le Pen, conform sondajelor, de asemenea va pierde în fața lui Emmanuel Macron. Iar finala va avea loc în toamnă, când se vor desfășura alegerile parlamentare din Germania, unde doamna Merkel, de asemenea, vine dintr-o perspectivă a unui establishment pe care îl cunoaștem, cu această întărire a instituțiilor europene, dar unde este contestată de multe formațiuni politice antimigrație, antieuropene, împotriva implicării Germaniei mai mult în afacerile europene și așa mai departe“, a spus prof. univ. dr. Florin Anghel, din cadrul Univ. Ovidius, la interviul dimineții, la Radio Constanța.

Discuții

comments