DISTRIBUIȚI

Minivacanţa de 1 mai va aglomera punctele de trecere a frontierei.

Pentru ca oamenii să nu aştepte foarte mult la graniţă, a fost suplimentat numărul agenţilor vamali care verifică actele dar şi numărul benzilor de circulaţie, prin reconfigurarea arterelor existente, spune directorul adjunct al Gărzii de Coastă, Cristian Cicu.
Dealtfel, pentru cei interesaţi, există o aplicaţie care arată timpii care se înregistrează la trecerea frontierei:

„Pe site-ul Poliției de Frontieră există o platformă online – se numește – traficonline – unde fiecare persoană poate să consulte situația traficului din punctele de trecere a frontierei, din punct de vedere al timpilor de așteptare. Există trei culori: verde – până la 30 de minute, galben – între 30 și 50 de minute, iar dacă vorbim de culoarea roșie, timpii de așteptare sar peste 50 de minute“.

Poliţiştii de frontieră vor acţiona în patrule mixte pentru a asigura ordinea în punctele de frontieră dar şi în localităţile învecinate.
Cristian Cicu a precizat că în această perioadă sunt agrenaţi zilnic 250 de poliţişti de frontieră.
În ceea ce priveşte modul în care se va face verificarea la frontieră, reprezentantul Poliţiei de Frontieră a menţionat că „a intrat în vigoare un regulament al Uniunii Europene prin care se prevăd acele controale sistematice. Ne referim la verificări în baze de date relevante a tuturor persoanelor, inclusiv cetățenii statelor care se bucură de dreptul la libera circulație. Tot aici intră și cetățenii români“.

Discuții

comments