DISTRIBUIȚI

Patru destinații interne și patru externe vor fi operate, începând de mâine, de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, a anunțat directorul comercial al companiei, Tudor Constantinescu, la conferința de lansare a bazei operaționale Blue Air.

Iasi – 1 zbor pe saptamana, Cluj – 2 zboruri, Timisoara – 2 zboruri, Oradea – 1 zbor
Destinatii externe: Roma, Milano, Paris, Bruxelles

Joi va avea loc primul zbor către Roma, iar destinațiile interne sunt valabile de la 15 iunie.

Directorul companiei aeriene a spus că aceste zboruri nu vor fi păstrate dacă nu vor exista cereri. Blue Air lucrează în general cu tour-operatori, dar se pot face și rezervări și vânzări online. Pentru cursele externe, prețul de pornire este de 19.99 euro, dar poate crește în funcție de gradul de umplere al avionului. Pentru destinațiile interne, prețul este de 90 de lei, cu taxe incluse și în regim all-inclusive.

Reprezentanții Blue Air spun că anul acesta este unul de investiții și nu se așteaptă la profit. Orarul de zbor este elaborat doar până în luna noiembrie. În timpul iernii se așteaptă să fie solicitate destinațiile externe, în special Roma și Milano, locații în care există mulți români plecați la muncă sau stabiliți acolo. Investiția companiei se ridică la peste 500.000 de euro și prezintă riscul de a nu acoperi costurile de operare ale avionului care va zbura cu regularitate, indiferent de câți pasageri vor fi.

La conferință au participat și reprezentanți ai autorităților locale și ai Asociației Litoral-Delta Dunării. Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a afirmat că trebuie crescută calitatea serviciilor turistice și promovarea destinației Dobrogea pentru ca aceste zboruri să fie susținute. La rândul său, vicepreședintele ALDD, Corina Martin a spus că aceasta este o zi istorică pentru Dobrogea. În schimb, vicepreședintele ALDD Mirela Matichescu a subliniat că promovarea destinațiilor turistice de pe litoral și din Delta Dunării lasă de dorit. Nu în ultimul rând, președintele ALDD, Cristian Bărhălescu a afirmat că de turiștii care vin cu aceste avioane depinde ridicarea nivelului de trai al dobrogenilor, care a punctat că trebuie depus un efort comun de promovare.

 

aeronava 2 aeronava

 

Discuții

comments