DISTRIBUIȚI

Informația despre convocarea întâlnirii, apărută într-un un tabloid britanic, a alimentat speculații cu privire la sănătatea cuplului regal.

„Nu există nici un motiv de panică”, au declarat sursele citate de Reuters și AFP, care au vorbit sub protecția anonimatului.

Personalul Palatului Buckingham, reședința reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit, ar fi fost chemat în timpul nopții pentru o întâlnire de urgență ”foarte neobișnuită”, existând zvonuri privind un anunț iminent referitor la Regină sau la Ducele de Edinburgh, soțul ei, după cum a scris tabloidul Daily Mail, citat de Agerpres.

Lord Chamberlain, cel mai înalt responsabil al casei regale, și secretarul privat al reginei, Christopher Geidt, urmează să se adreseze personalului în zilei de joi.

Palatul Buckingham nu a făcut niciun comentariureferitor la aceste informații.

Regina Elisabeta a II-a, care a împlinit luna trecută 91 de ani, și soțul ei, prințul Philip, care va împlini 96 de ani luna viitoare, continuă să își îndeplinească în mod regulat îndatoririle oficiale, cu toate că au redus volumul de muncă în ultimii ani.

Suverana s-a întâlnit miercuri cu prim-ministrul Theresa May pentru a-și da acordul oficial pentru dizolvarea parlamentului care va fi reînnoit după alegerile legislative din 8 iunie, în timp ce Philip a participat la o ceremonie de inaugurare la Lord’s Cricket Ground în centrul Londrei, scriu cele două agenții de presă, mai scrie Agerpres.

Discuții

comments