DISTRIBUIȚI

Peste 20.000 de turiști au calculat autoritățile locale din Limanu că au petrecut sărbătoarea de 1 mai în localitățile Vama Veche și 2 Mai.

Potrivit reprezentanților unităților de cazare, rezervările au început anul acesta cu data de 27 aprilie, foarte mulți dintre turiști prelungindu-și vacanță până pe data de 2 mai.

„Pe lângă cei care au rezervat cameră în cele două sate, au existat și foarte mulți tineri care au stat la cort. În plus, traficul de turiști a fost în creștere în timpul nopții, când satul Vama Veche a reprezentat un punct de atracție atât pentru constănțeni cât și pentru vizitatorii cazați în alte stațiuni vecine. A fost un flux continuu de oameni. O premieră a fost și faptul că turiștii și-au prelungit vacanță inclusiv pentru data de 2 mai. De altfel, atmosferă din Vamă a fost și în a două noapte de mai comparabilă cu serile din vârful sezonului estival”, susține Dan Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În timp ce numărul de vizitatori a crescut anul acesta, incidentele înregistrate în timpul vacanței de 1 Mai au fost mult mai puține, în comparație cu anii precedenți.

„Ne așteptăm la incidente, tocmai din cauza fluxului uriaș de oameni. Am primit sprijinul reprezentanților Inspectoratului Poliției Județene Constanța, iar în aceste zile de vacanță, numărul agenților care au acționat în 2 Mai și Vama Veche a fost suplimentat. Statisticile ne demonstrează că infracțiunile s-au diminuat considerabil, numărul intervențiilor fiind cu aproximativ 70% mai mic decât în anii precedenti”, mai spune edilul comunei Limanu.

Autoritățile locale au profitat de numărul mare de vizitatori și au continuat campania de conștientizare asupra menținerii curățeniei. Alături de 30 de voluntari, conducerea primăriei Limanu au strâns gunoaiele lăsate pe plajă din Vama Veche și au stat de vorbă cu agenții economici privind necesitatea existenței unui contract de salubrizare.

Discuții

comments