DISTRIBUIȚI

Cantitățile însemnate de precipitații care au căzut în ultima perioadă au făcut ca procesul de eroziune și alunecare a falezelor din Eforie Nord și Sud să reînceapă și să se accentueze. Ținând cont de această situație de risc, care depășește competența și posibilitățile logistice și financiare ale administrației publice locale, primarul orașului Eforie, Robert Nicolae Șerban, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței, edilul a prezentat situația din teren, respectiv faptul că, în acest moment, sunt afectate de alunecări de teren zonele din str. Gării (pe malul Lacului Techirghiol) și faleza din zona Cazino – Capul Turcului ambele din Eforie Sud, dar și Zona Belona – Complex Apolonia din Eforie Nord. Alarmant este faptul că procesul de alunecare a reînceput într-o zonă în care, cu câțiva ani în urmă, ABADL, a intervenit, prin lucrări de consolidare (Zona Cazino – Capul Turcului) și este vizibil de la zi la zi mai mut.

Primarul orașului Eforie a subliniat faptul că zonele afectate de alunecare sunt monitorizate în permanență. Luni, edilul s-a deplasat personal pe strada Gării, unde, a constatat că surparea străzii a avansat. Mai mult decât atât, a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice. Totodată, Robert Nicolae Șerban a cerut să se intensifice, mai ales după ploi, lucrările de decolmatare a rigolelor din zonele afectate și să fie montate panouri de avertizare a pericolului.

S-a punctat faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecţia civilă, competenţa pentru soluţionarea acestor probleme nu este a autorităţilor locale. Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituțiile abilitate prin care prezintă complexitatea și gravitatea situației din teren și solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane și financiare pentru demararea unor lucrări ample și reale de consolidare a falezelor din orașul Eforie.

Discuții

comments