DISTRIBUIȚI

Programul Danube Delta Rally 2017, ediția a V-a a fost prezentat, marți, le sediul Consiliului Județean Tulcea.

Noutăți aduse de DDR 2017

După cele patru ediții de macadam, avem de-a face, în acest an, cu o premieră: suprafața de rulare a fost schimbată și vom avea o competiție de asfalt.

De asemenea, pentru prima dată în istoria recentă a Raliului Deltei Dunării, vom avea ocazia să vedem, la Tulcea, mașini de epocă. Așadar, la finalul lunii iunie, vom avea, în oraș, mașini de aproape o sută de ani, adevărate bijuterii pe patru roți: cea mai veche aparține unui constănțean și este din 1920, spune Mihai Tănase, principalul organizator al Raliului.

La conferință au participat Mihai Tănase, din partea principalului organizator al evenimentului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul județului, Lucian Furdui și primarul municipiului, Constantin Hogea.

După ce Mihai Tănase a prezentat, pe scurt, elementele de noutate aduse de Raliul Deltei Dunării 2017,  primarul Constantin Hogea, prefectul Lucian Furdui și președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu au vorbit despre eveniment.

Două competiții

Vom avea, așadar, două campionate: raliul propriu zis (care se va desfășura ca și în ceilalți ani, cu circulația închisă, pe trasee cunoscute deja) și campionatul de Vehicule Istorice (în cadrul căruia mașinile vor trebui să parcurgă o probă specială cu o medie de 50 de kilometri la oră, fără să depășească viteza legală, probă care se va desfășura cu circulația deschisă).

În total, vor exista 180 de kilometri de trasee pentru vehiculele istorice și 86 de kilometri de probă specială pentru raliul modern.

 

În perioada imediat următoare vor începe înscrierile oficiale și acreditările media, odată cu lansarea site-ul oficial www.danubedeltarally.ro . Înscrierile se vor termina pe data de 22 iunie 2017, la startul competiției fiind așteptate atât echipaje românesti, cât și străine: Germania, Marea Britanie, Belgia, Bulgaria, Ungaria si  Grecia.

Recunoaşterile pe traseul Danube Delta Rally® 2017 se vor desfășura în perioada 28-29 iunie 2017. Startul Festiv va avea loc in seara zilei de Joi, 29 iunie 2017, in același loc ca în edițiile anterioare, Piața Civică Tulcea. Sesiunea de Shakedown (antrenamentele oficiale) este programată pentru prima parte a zilei de Vineri 30 iunie 2017. A doua parte a zilei de vineri și ziua de sâmbătă, 1 iulie 2017, sunt rezervate competiției pe drumurile din județ, un program detaliat fiind publicat, acolo unde regulamentul permite, pe website-ul oficial. Evenimentul se va incheia sâmbătă seara, cu spectaculoasa probă Super Specială din centrul orașului, urmată de festivitatea de premiere din Piața Civică Tulcea.

Discuții

comments