DISTRIBUIȚI

Potrivit charterbus.ro, prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter, Thassos, Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori), Halkidiki şi litoralul bulgăresc rămân principalele destinaţii turistice ale românilor operate cu autocarul.

Pentru Bulgaria, cei mai mulţi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorită proximităţii şi varietăţii ofertei de cazare. Urmează, ca număr de turişti, Sunny Beach şi apoi Albena.

“Destinaţiile din Grecia de nord au fost întotdeauna ‘specialitatea casei’, unele dintre acestea fiind chiar lansate de noi, iar pe unele încă avem exclusivitate. Circa două treimi din turiştii noştri optează pentru aceste destinatii, fie mergând an de an în acelaşi loc, fie alternând destinaţiile. În ceea ce priveşte Bulgaria, circa 90% dintre turiştii transportaţi pe cursele organizate de Corali vin de la agenţii partenere care le-au rezervat acestora direct serviciile de cazare şi au luat transport de la noi. Considerăm aceasta o apreciere a profesionalismului nostru”, subliniază Dumitru Luca, director general al unuia dintre principalii touroperatori din România specializaţi pe curse charter cu autocarul.

Cei mai mulţi turişti vin din Braşov şi din oraşele învecinate. Pe locul 2 se situează Bucureştiul, pe destinațiile din Grecia şi, respectiv, Ploieştiul pentru Bulgaria.

Pentru Grecia, circa 60% dintre turişti aleg locatii tip studiouri şi apartamente de vacanţă (self catering). Tarifele pachetelor (cazare + transport) pe astfel de locaţii variază, în funcţie de sezon, între 115 şi 245 euro/persoană, minus reducerile de early booking aplicabile în funcţie de data rezervării şi care ajung până la 30%. În ultimii ani s-au înmulţit vacanţele care se întind pe două săptămâni şi apar tot mai frecvent chiar şi cele de 3 săptămâni.

Pentru Bulgaria, o pondere covârşitoare o au rezervările pentru locaţii care oferă servicii all inclusive, iar hotelurile cele mai solicitate sunt cele de 4 stele. În comparaţie cu Grecia însă, în ultimii ani se observă o tendinţă de scurtare a vacanţelor, durata medie a acestora fiind de 4-5 nopti. Acest lucru este posibil datorită frecvenţei curselor cu autocarul.

 

Discuții

comments