DISTRIBUIȚI

Nava militară americană USS Oscar Austin (DDG79) a ajuns astăzi în Portul Constanța, unde face o escală de câteva zile, în cadrul operațiunii NATO Atlantic Resolve.

Distrugătorul înzestrat cu mai multe tipuri de rachete a intrat în Marea Neagră încă de pe 5 mai, având ca obiectiv îndeplinirea de operațiuni de securitate maritimă, dar și participarea la exerciții militare pentru creșterea interoperabilității cu alte nave ale partenerilor SUA și NATO din regiune.

„Construim aici relații puternice, legături cruciale pentru menținerea păcii și stabilității în regiune. Prezența noastră în Marea Neagră este menită să întărească încrederea și să oferim aliaților noștri asigurarea angajamentului nostru pentru menținerea securității în regiunea Mării Negre“, afirmă comandantul distrugătorului USS Oscar Austin, comandor Janice Smith.

Prezența navei militare americane în Marea Neagră demonstrează angajamentul Statelor Unite pentru apărarea colectivă în cadrul NATO și în special a aliaților din regiune, în contextul Operațiunii Atlantic Resolve inițiată după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

Marina militară americană participă frecvent la exerciții în Marea Neagră în acord cu Convenția de la Montreaux, dar și cu alte prevederi ale dreptului internațional.

USS Oscar Austin a ridicat ancora pe 17 aprilie din Portul Norfolk din Statele Unite pentru a lua parte la misiuni comune cu aliații militari din Europa, atât în Marea Mediterană, cât și în Marea Neagră.

Distrugătorul american ce face parte din clasa Arleigh Burke. Nava are la bord un echipaj format din aproximativ 300 de persoane, printre care și femei și poartă numele unui erou al armatei americane, un pușcaș marin căzut la datorie în războiul din Vietnam și decorat cu Medalia de Onoare.

USS Oscar Austin are guri de foc de puteri și calibre diferite. Cele mai impresionante sunt temutele rachete Harpoon care pot atinge ținte terestre și navale aflate la sute de kilometri distanță.USS-Oscar-Austin-Takes-Part-in-UKs-Atlantic-Ocean

Pentru lupta de suprafață distrugătorul american este înzestrat și cu tunuri cu tragere rapidă, capabile să distrugă o navă trăgând 20 de proiectile pe minut. De asemenea, are la bord mai multe rachete pentru apărare antiaeriană.

USS Oscar Austin se deplasează cu 60 de km pe oră în marea liberă si poate naviga 8.000 de km fără alimentare cu combustibil.

Nava a mai făcut o escală de trei zile în Portul Constanța și în urmă cu 7 ani, atunci când a luat parte la un exercițiu militar alături de nave ale Marinei militare române.

distrugator

Discuții

comments